• Teleportboulevard 130 - 1043 EJ - Amsterdam

Voor de inschrijving van een vuurwerkvereniging bij de Nederlandse Vuurwerkbond dienen het bestuur en de leden in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De bestuursleden moeten daarnaast in het bezit zijn van en een geldig rijbewijs. Het inschrijven in het register van de Nederlandse Vuurwerkbond gaat als volgt.

Kies een verenigingsnaam

De naam van de vuurwerkvereniging is gebaseerd op de locatie waar het vuurwerk met de jaarwisseling gaat worden afgestoken. Hiervoor gebruikt de NVB een handige tool, namelijk de website: https://www.metatopos.eu/.

Bezoek de website en ga vervolgens naar het kader met de titel “Selecteer een provincie en vind er alle plaatsen en stadswijken”. Selecteer de provincie waarin de vuurwerkvereniging gaat worden gevestigd. Vink vervolgens “Wijken” en “Postcode” aan en klik op “Bevestig provincienaam”. Er verschijnt vervolgens een lijst met gemeentes, plaatsen, postcodes en wijken. Zoek de gemeente en plaats waar de vereniging gaat worden gevestigd. Bepaal in welke wijk het vuurwerk gaat worden afgestoken. De naam van de vereniging krijgt de naam van deze combinatie van plaats en wijk.

Een voorbeeld:

De vereniging wil zich vestigen in de provincie “Noord-Holland” in de plaats “Alkmaar”. Zij wil vuurwerk gaan afsteken in de wijk “Bergermeer”. De vereniging krijgt dan als naam “Vuurwerkvereniging Alkmaar-Bergermeer”. Het verenigingsnummer is vervolgens gebaseerd op de postcode, in dit voorbeeld 1817-xxxx, met als toevoeging de cijfers van het registratienummer die door de Nederlandse Voorwerkbond wordt verstrekt.

Geef ook de volgende gegevens door aan de NVB:

  • Naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres van de voorzitter (minimale leeftijd 25 jaar)
  • Naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres van de secretaris (minimale leeftijd 25 jaar)
  • Naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres van de penningmeester (minimale leeftijd 25 jaar)
  • Het algemene e-mailadres. De NVB maakt gebruik van een Outlookaccount. Stel het mailadres als volgt op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maak een wachtwoord aan en geef het wachtwoord door aan de NVB. Dit mailadres wordt gebruikt voor correspondentie van en naar de vuurwerkvereniging. De NVB kijkt mee.
  • Geef aan welke (aspirant)leden zijn aangesloten bij de vereniging.

De Nederlandse Vuurwerkvereniging regelt de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KVK). Hiervoor moet de vereniging de door de NVB toegezonden formulieren ondertekenen en een kopie van een geldig legitimatiebewijs bijvoegen. De NVB rekent hiervoor kosten. Deze zijn te vinden in het kostenoverzicht op de website.

Na registratie dient het bestuur de cursus “Veilig werken met consumentenvuurwerk” van de NVB te volgen. Tijdens deze cursus kunnen nog wat administratieve zaken rondom de vereniging worden geregeld en krijgen de bestuursleden meer uitleg over verwachtingen en werkwijze.

logo-nvv.png