• Teleportboulevard 130 - 1043 EJ - Amsterdam

In de Media

ChristenUnie overstag: totaalverbod op vuurwerk, behalve voor speciale clubs.

De ChristenUnie sluit zich aan bij het voorstel van GroenLinks en de Partij voor de Dieren om al het vuurwerk in de ban te doen. De partij wil consumentenvuurwerk volledig verbieden. Wie toch graag een pijltje af wil schieten, moet zich aansluiten bij een vereniging en een vergunning regelen.
Klik hier voor het gehele artikel.

Bron: RTL Nieuws

ChristenUnie overstag, toch vuurwerkverbod consumenten.

De ChristenUnie wil het afsteken van vuurwerk voorbehouden aan lokale vuurwerkclubs. Verder gebruik van vuurwerk door consumenten moet niet meer worden toegestaan, vindt de coalitiepartij.
Klik hier voor het gehele artikel.

Bron: Eindhovens Dagblad

'Vuurwerkverbod stimuleert handel in illegaal vuurwerk'

LICHTENVOORDE - Een vuurwerkverbod helpt niet om overlast van geknal en vernielingen tegen te gaan. Het stimuleert slechts de handel in illegaal vuurwerk, dat veel gevaarlijker is dan zijn legale broertje.
Klik hier voor het gehele artikel.

Bron: De Gelderlander

Grote steden willen landelijke ban op gevaarlijk vuurwerk

De vier grote steden willen op initiatief van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb een landelijke ban op gevaarlijk knalvuurwerk en vuurpijlen. De vuurwerkbranche werkt mee.
Klik hier voor het gehele artikel.

Bron: Het Parool

Utrechtse burgemeester roept VVD op om vuurwerk te verbieden.

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen, en oud-voorzitter van de landelijke VVD, roept zijn partij op om vuurwerk te verbieden. “Ik ben al heel lang voor een vuurwerkverbod. Op dat punt ben ik het oneens met de VVD”, zei Van Zanen in het NPO Radio 1-programma 1 op 1.
Klik hier voor het gehele artikel.

Bron: DUIC.nl

Overal in Nederland vuurwerkshows: kan dat eigenlijk wel?

Naast oliebollen en champagne lijkt de discussie over vuurwerk tegenwoordig ook een vast onderdeel van oud en nieuw te worden. Door tegenstanders van consumentenvuurwerk worden gemeentelijk georganiseerde vuurwerkshows vaak als alternatief genoemd. Maar dat is niet zo eenvoudig als het klinkt.
Klik hier voor het gehele artikel.

Bron: RTL Nieuws

Mondelinge vragen Ouwehand over groeiend verzet tegen vuurwerk

Bekijk deze vragen via debatgemist.nl
Vragen van het lid Ouwehand aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de wens van de meerderheid van lokale bestuurders om te komen tot een vuurwerkverbod.
Klik hier voor het gehele artikel.

Bron: PvdA

Veiliger jaarwisseling: riskant vuurwerk verbieden

Om de veiligheid tijdens de jaarwisseling te vergroten, moet vuurwerk verboden worden dat veel letsel veroorzaakt. Het gaat bijvoorbeeld om vuurpijlen. Datzelfde geldt voor vuurwerk dat uitnodigt tot gevaarlijk gedrag en overlast geeft, zoals vuurwerk dat enkel is ontworpen om een knaleffect te creëren. Dat schrijft de Onderzoeksraad voor Veiligheid in het vandaag gepubliceerde onderzoek ‘Veiligheidsrisico’s jaarwisseling’.
Klik hier voor het gehele artikel.

Bron: Onderzoeksraad voor Veiligheid

Meerderheid Tweede Kamer wil verbod op consumentenvuurwerk

Voor het eerst wil een meerderheid in de Tweede Kamer een verbod op knalvuurwerk en gevaarlijk siervuurwerk. Dit komt doordat de PvdA en SP voor een strenger beleid kiezen.
Klik hier om verder te lezen..

Bron: Hart van Nederland

Gemeenteraad is vuurwerk zat

Een meerderheid van de politieke partijen pleitte er vanmiddag voor om het afsteken van consumentenvuurwerk in Amsterdam de komende jaarwisseling te verbieden. Partij voor de Dierenfractie-voorzitter Johnas van Lammeren verwacht dat tachtig procent van de Amsterdammers zich aan zo'n verbod houdt. 'Als je zegt, het mag gewoon niet, is het veel makkelijker nee zeggen tegen je zoontje.'
Hieronder een stuk uit het debat: 

Bron: AT5